Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hogyan hűtsük le az autót klíma nélkül?

A nyári hőségben pillanatok alatt felforrósodik az autó belseje, ami rosszulléthez is vezethet. Mutatunk néhány trükköt, hogyan tarthatjuk hűvösen a kocsit klíma nélkül.

Míg akár egy évtizeddel korábban vígan elautóztunk klíma nélkül, ma már egyre nehezebben bírható a hőség. Kényelmetlen, és akár életveszélyes is lehet a forró autóban utazni. Mutatjuk, mit tehetünk, ha elromlott a klíma!

Árnyékoljunk

A nyári forróságban elkerülhetjük az autó felmelegedését szélvédőre és oldalablakra helyezhető fényvisszaverő napellenzőkkel. A legjobb hatást akkor érhetjük el, ha kívülre helyezzük. A tapadókorong segítségével egyszerűen és biztonságosan rögzíthetjük az ablaküvegre, így nem tud leesni. Ha nem szeretnénk minden megállásnál és elindulásnál folyton feltenni és leszedni a napellenzőt, érdemes beszereznünk egy fényvisszaverő rolót. Az erős tapadókorongokkal rögzíthetjük a szélvédő vagy a hátsó ablak belső oldalán, így megálláskor egyszerűen csak el kell húznunk és máris megvédtük az autó utasterét és a műszerfal károsodását a tűző napsütéstől.

Tekerjük le az ablakot

Megoldás lehet az is, ha menet közben lehúzzuk az ellentétes ablakokat, és így szellőztetjük ki az autót. Az ablakok felső peremére érdemes felszerelnünk ablaklégterelőt, amely lehúzott ablak mellett is megóvja az utasokat a huzattól és a fülsiketítő szélzajtól.

Használjunk ventilátort

Ha nem bírjuk a huzatot, mégis jól esne a friss levegő az autóban, érdemes kipróbálni a szivargyújtóról működtethető autó ventilátort. Egyszerűen felszerelhető a szélvédőre vagy a műszerfalra, sőt, ma már néhány ezer forintért kapható napemeles változatban is, így a kábelekkel sem kell vesződnünk.

Már kapható ventilátoros üléshuzat is, mely kellemesen hűsít a nyári fullasztó melegben.

A cikk a Fanny magazinban jelent meg. Keresd a lapot minden szerdán az újságárusoknál!

(Nyitókép: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetnek