Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk,majd tallérokat formálunk belőle. A tallérok átmérője kb 2,5-4 cm legyen, a vastagságuk max. 1 cm. Azért kell csak ekkora, mert szét fognak terülni.
Helyezzük kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe a tallérokat. Ha rendes, nagy tepsiben sütjük, egymás mellé hármat tegyünk, kisebb tepsibe kettőt.
Ezután előmelegített, 180 fokos sütőbe rakjuk, és 10-15 percig sütjük. Folyamatosan figyeljünk, mert gyorsan megég! Az idő előrehaladtával egyre rövidül a sütési idő.
Először szuflészerű a süti (amikor hozzáérünk, ott marad az ujjunk nyoma), majd kezd megszilárdulni. Ilyenkor kell kivenni, és hideg helyre vinni hűlni, végül lapáttal óvatosan felszedni őket.
Jó étvágyat ehhez az eredeti angol sütihez!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre