Egy mélyebb tálban összekeverjük a tojást az olajjal kézi mixerrel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, majd felváltva adagoljuk a lisztet és a tejet, majd a végén hozzáöntjük a vizet. Egy kicsit hagyjuk pihentetni. A palacsinta sütőbe egy pár csepp olajat teszünk, felforrósítjuk, majd kisütjük.
Az almákat meghámozzuk, apró kockára vágjuk. A felaprított almákat egy nagyobb serpenyőbe tesszük és összekeverjük a víz egy részével, a cukorral (vagy édesítőszerrel) és a citromlével majd miután felforrt, folyamatos kevergetés mellett, még 2-3 percig a tűzön hagyjuk.
Miközben párolódik az alma, a vaníliás pudingport vízzel csomómentesen elkeverjük. Miután felforrt az almás töltelék, a töltelékhez keverjük a pudingos keveréket és újra felforraljuk. Majd ezután hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük az öntetet. Gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk az étcsokoládét. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, meglocsoljuk az olvasztott csokoládéval és vékony szeletekre vágott almával díszítjük.