A lángoskészítést a törököktől tanultuk el. Nem a mai jellegezetes, fokhagymás lángos az, amit átvettünk; a lényeg a kelt tészta volt. A kenyérsütésből visszamaradt részekből sütötték a kerek alakú lángost, amit forró parázson készítettek el. Akkoriban 5-6 naponta sütött egy család kenyeret, akkor volt lángos. A lángost anno tejföllel, lekvárral vagy porcukorral ízesítették az emberek. Népszerűsége az elmúlt több száz évben sem csökkent: igazi nyári strandkaja, de készül kerti bulikon, rendezvényeken no és az utcai gyorsbüfék kínálatából sem kopik ki.
Készíts te is lángost – babgulyás, gulyásleves után tökéletes második fogás!
EGYSZERŰ KEFIRES HŰTŐS LÁNGOS>>>
SÜTŐPOROS LÁNGOS CUKORBETEGEKNEK>>>
SPENÓTOS-JUHTÚRÓS TÖLTÖTT KRUMPLILÁNGOS>>>
KRUMPLIS-KEFIRES LÁNGOS>>>
ZÖLDFŰSZERES SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT MINILÁNGOS>>>
A LEGFINOMABB SAJTOS-TEJFÖLÖS LÁNGOS>>>
SAJTTAL ÉS SONKÁVAL TÖLTÖTT LÁNGOS>>>
VILÁGBAJNOK KELT TÉSZTÁK VÁLOGATÁSUNKAT ITT TALÁLOD>>>