Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 mennyei lángos, ami segít felidézni a nyári emlékeket

default user icon
MME
A lángos tipikusan nyári ételként él a köztudatban, pedig ilyenkor is jól tud esni egy tartalmas leves után. Összegyűjtöttünk hét jobbnál jobb receptet, a simától a krumplison át a spenóttal, juhtúróval töltöttig. Készítsd el valamelyiket, idézd meg a nyarat!

A lángoskészítést a törököktől tanultuk el. Nem a mai jellegezetes, fokhagymás lángos az, amit átvettünk; a lényeg a kelt tészta volt. A kenyérsütésből visszamaradt részekből sütötték a kerek alakú lángost, amit forró parázson készítettek el. Akkoriban 5-6 naponta sütött egy család kenyeret, akkor volt lángos. A lángost anno tejföllel, lekvárral vagy porcukorral ízesítették az emberek. Népszerűsége az elmúlt több száz évben sem csökkent: igazi nyári strandkaja, de készül kerti bulikon, rendezvényeken no és az utcai gyorsbüfék kínálatából sem kopik ki.

Készíts te is lángost – babgulyás, gulyásleves után tökéletes második fogás!

EGYSZERŰ KEFIRES HŰTŐS LÁNGOS>>> 

SÜTŐPOROS LÁNGOS CUKORBETEGEKNEK>>> 

SPENÓTOS-JUHTÚRÓS TÖLTÖTT KRUMPLILÁNGOS>>> 

KRUMPLIS-KEFIRES LÁNGOS>>> 

ZÖLDFŰSZERES SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT MINILÁNGOS>>> 

A LEGFINOMABB SAJTOS-TEJFÖLÖS LÁNGOS>>> 

SAJTTAL ÉS SONKÁVAL TÖLTÖTT LÁNGOS>>> 

VILÁGBAJNOK KELT TÉSZTÁK VÁLOGATÁSUNKAT ITT TALÁLOD>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss