A palacsintához a megtisztított spenótot sós vízben 5 percig főzzük, azután leszűrjük, hozzáöntjük a tejet, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a kissé felvert tojásokat, az átszitált lisztet, valamint az ásványvizet, és sima, sűrű tésztává keverjük. 1 órán át pihentetjük.
Palacsintasütőben felhevítjük az olajat, és 8 db, a szokottnál kicsit vastagabb palacsintát sütünk rajta.
A raguhoz egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, finomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzákeverjük a felkockázott paprikát és a csirkemellet, majd 1-2 perc alatt lepirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a levével együtt, majd az egészet addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Egy kevés sóval és borssal ízesítjük, végül beleforgatjuk az 1 ek vízzel simára kevert kukoricakeményítőt, és nagy lángon sűrűre főzzük.
A palacsintákat megkenjük az olvasztott vaj és a megtisztított, lereszelt fokhagyma keverékével. Feltekerjük fel mindet, és megtűzzük fogpiszkálóval. A ragut tányérokba szedjük, rétesszük a palacsintákat, majd egy kevés parmezánnal és tejföllel tálaljuk.