Elkészítés: Megmosom a zöldpaprikát, csumáját kivágom, magjától, ereitől megtisztítom. A főzőtasakos rizst sós vízben félpuhára főzöm, majd lecsepegtetem. Nagyobb lábasba beleöntöm a paradicsompürét, vízzel felhígítom, majd felteszem főni.
Eközben a rizst, a darált húst és a tojásokat összekeverem, sózom, borsozom, hozzáadom az aprított /3-4 db/ zsályalevelet, a száráról lecsipegetett borsikafűvet, és a darabokra vágott fokhagymát, mindezt jól összedolgozom.
A zöldpaprikákat megtöltöm, a maradékból gombócokat formálok, és a forrásban lévő paradicsomos lébe belerakom. Hozzáadom az ízesítő fűszernővényeket, sózom, cukrozom, és készre főzöm.
Főtt burgonyával vagy kenyérrel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre