Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrótorta áfonyával

default user icon

Hozzávalók

  • 45 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliáscukor (elhagyható)
  • 5 dkg vaj + a formához
  • 3 db L-es tojás sárgája
  • 1 csomag Zselatin fix
  • 20 dkg áfonya 

Elkészítés

    1. A túrót a tojásokkal, a cukrokkal, a vajjal és a tojások sárágájával, egy botmixerrel összetirmixoljuk, krémesítjük. Ha elérte a vaníliás krétúróhoz hasonlatos állagot, egy csomag zselatinport is hozzádolgzunk a botmixerrel.
    2. Egy 18 cm-es, kapcsos tortaformát vékonyan kikenünk vajjal, majd beleöntjük a túrós masszát, elsimítjuk és kb, órára a hűtőbe tesszük. 
    3. Az idő leteltével kivesszük a tortánkat a hűtőből, és ráborítjuk, majd szépen elegyengetjük, és kissé belenyomkodjuk az áfonyaszemeket, és pár órára még visszatesszük a hűtőbe. 
    4. Tálalás előtt egy melegvizes szivaccsal áttörtöljük a tortafománk oldalsó keretét, hogy könnyebben lapttintható legyen, majd kinyitjuk, és óvatosan lehúzzuk a  torotaformát.Langyos vízbe mártott, éles késsel szeletelve tálaljuk.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST A VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin