Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás pite - a hagyományos recept

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg hideg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 ek tejföl
  • 6 ek cukor
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • A töltelékhez:
  • 1 kg piros alma
  • 3 ek barnacukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • pár csepp citromlé (ha nagyon édes az alma)

Elkészítés

    1. A tésztához a sütőport, a sót és a lisztet összekeverjük, majd a hideg vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a tejföl t és alaposan összegyúrjuk. Legalább fél órára hűtőbe tesszük.
    2. Az almákat megpucoljuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és kifacsarjuk. Ízesítjük cukorral, fahéjjal és citromlével.
    3. Hűtés után a tésztát 2 részre osztjuk, és lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagságúra.
    4. Egy 38x26 cm-es tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, erre kerül az első adag kinyújtott tészta, megszurkáljuk egy villával és megszórjuk vékonyan zsemlemorzsával. Erre terítjük szét az almás tölteléket, majd lefedjük a kinyújtott tészta másik felével. A tetejét is megszurkáljuk.
    5. 180 fokos előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 30-40 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk és kockára vágva tálaljuk.  

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES AZ ALMÁS PITÉD - 10 TIPP, HOGY A NAGYI IS ELKÉRJE A RECEPTET! >>> 

      MÉG TÖBB PITE itt >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin