Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rizskoch, ahogy a nagyi készítette

Hozzávalók

  • 1 liter tej (3,5%-os)
  • 20 dkg kerek szemű rizs
  • 6 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 csipet só
  • 1 ek vaj
  • 2 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

    1.  A tejet egy nagyobb lábasban felmelegítjük, majd, ha forr, hozzáadjuk a rizst. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizsszemek megpuhulnak (kb. 20 perc). A tűzhelyről levéve hűlni hagyjuk.
    2. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgájába keverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd kézimixerrel összekeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
    3. A kész tejberizsbe  belekeverjük a cukros tojássárgáját, majd hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. 
    4. Kivajazott, és zsemlemorzsával megszórt, hőálló edénybe öntjük a masszát, és a 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni.

    RIZSKOCH ÉS RIZSFELFÚJT: 13 IMÁDNIVALÓ RECEPT! >>> 

    TEJBERIZS, RIZSKOCH ÉS MÁS RIZSES DESSZERTEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin