Tepsis tarja II.

default user icon
2 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 szelet tarja
  • 50 dkg burgonya
  • 3 közepes fej hagyma
  • 3-4 babérlevél
  • 1 pohár tejföl
  • 1,5 dl mustár
  • 3-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A tejfölt, mustárt, apróra vágott fokhagymát és a fűszereket egy tálban összekeverjük, bekenjük vele a tarjaszeleteket.

    Felkarikázott hagymával és egy kevés olajjal kibélelünk egy tepsit, rászórjuk a babérlevelet, majd a karikára vágott burgonyákat (melyeket rétegenként sóval, borssal megszórunk), majd a tarjákat ráfektetjük. Alufóliával letakarva 180 fokon puhára sütjük (kb. 1-másfél óra), néha meglocsoljuk a szaftjával. 10 percre levesszük a végén az alufóliát, hogy picit megpiruljon.

Megjegyzés

20 perc előmunka után már a sütőben van, és tarja helyett bármilyen klopfolt húst rátehetünk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Cseh Zoltán 9 évvel ezelőtt
Még nem készítetten el, de 1,5 dl mustár nem sok 6 szelet tarjához? A mustáros, tejfeles, fűszeres keverék maradékot ráöntöm a tetejére? zoli
Hahner Éva 10 évvel ezelőtt
Fúúú, nagyon finom vasárnapi ebéd lett! Kicsit sok lét eresztett, de azon könnyen segíthetünk... Köszi :)

Hasonló Receptek

Magazin