Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

New York-i sajttorta, ahogy Gáspár Bea készíti

default user icon

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj + a forma kivajazàsához
  • 25 dkg vajas keksz
  • 3 dkg barna cukor
  • A töltelékhez:
  • 75 dkg krém sajt
  • 12 dkg tejszín vagy tejföl
  • 22 dkg kristálycukor
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 db tojás
  • A bevonathoz:
  • 20 dkg lekvár (Pl. eper vagy málna)
  • 2 ek citromlé
  • 1/2 dl víz
  • 1 csomag zselatinpor

Elkészítés

    1. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk. 
    2. A vajat felolvasztjuk, és belekeverjük az apróra tört vagy ledarált kekszet és cukrot. Összedolgozzuk, majd beleszórjuk a tortaforma aljába, és egy kanállal belenyomkodjuk úgy, hogy szilárd réteget kapjunk. 180 fokra előmelgített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
    3. A krémsajtot, a tejszínt vagy a tejfölt, a cukrot a vaníliarúd kikapart magját és a citromhéjat robotgéppel simára keverjük. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, és a kekszes alapra simítjuk.
    4. Magas falú tepsibe egy pohár vizet öntünk, és ebbe tesszük az alufóliával betekert tortaformát. A sütő legalsó részén sütjük, és kb. 1 órán át sütjük, amíg meg nem szilárdul a torta. Hagyjuk teljesen kihűlni.
    5. A gyümölcsmázhoz a citromlevet, a vizet és a zselatinport egy lábasban összekeverjük. 80 fokig melegítjük, forralni nem kell. Néhányszor megkeverjük, majd a tűzről lehúzzuk. És 10 percig hagyjuk hűlni. Ezután szépen eloszlatjuk a torta tetején, és legalább egy órára hűtőbe teszem.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN! >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin