Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott krumpli

default user icon
19 4.4/5
Rakott krumpli
Rakott krumpli

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 6 db tojás
  • 10 dkg kolbász
  • 5 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 2 tk vaj
  • 10 dkg bacon

Elkészítés

    1. A krumplikat 10-15 percre beáztatjuk hideg vízbe, majd alaposan megsikáljuk és leöblítjük. A tojásokat megmossuk.
    2. A krumplit annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk a sót, és a forrástól számított 20 percig, fedő alatt puhára főzzük.
    3. A tojásokat sós, hideg vízben feltesszük főni, és a forrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve azonnal lehűtjük. A krumpliról leöntjük a vizet, még melegen meghámozzuk, és hűlni hagyjuk. A kihűlt tojásokat is meghámozzuk, elnegyedeljük vagy felkarikázzuk.
    4. A kolbászt meleg vízzel leöblítjük, így könnyen lehúzhatjuk a héját, aztán vékonyan felkarikázzuk. Elkeverjük a tejföl ben a tojássárgákat. A sütőt 180 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
    5. A vajjal kikenünk egy lapos, tűzálló tálat, aljára karikázzuk a krumpli felét, kissé megsózzuk, lazán összekeverjük, és elsimítjuk. Arányosan elosztva a tetejére rendezzük a tojást és a kolbászkarikákat, majd megkenjük a tejföl felével. A maradék krumplit felkarikázzuk, és kissé egymásra csúsztatva a tetejére rendezzük. Egyenletesen bevonjuk a maradék tejföl lel, végül a tetejére göndörítjük a szalonnaszeleteket.
    6. A sütőben addig sütjük, amíg a tejföl és a szalonna aranybarnára pirul (35-40 perc). Vegyes idénysalátával vagy ecetes savanyúsággal tálaljuk.

      A LEGFINOMABB RAKOTT KRUMPLI HÁROMFÉLE SAJTTAL >>> 

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES A RAKOTT KRUMPLI - 5 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>>> 

      Még több rakott krumpli >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Mate1987
Finom lett, én egy kis sajtot reszeltem a tetejére, nekem úgy jobban bejön!
kelemenmarci
Bár kicsit sajátosan; mégis a te recepted alapján készítettem el a rakott krumplit, amely mennyei volt! Köszönöm az ötletet!
GERIKE12
Én ma készítettem el no.1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
marGyu
egy kis tanács: ha beleszartok az edénybe fos ízű lesz a krumpli, érdemes tehát kipróbálni
DuzniZsolti
Most először készítettem ilyen komoly ételt. (Azért ez komolyabb, mint egy rántotta!) Kettéválasztottam a tálat. Az egyik felét a az eredeti recept alapján készítettem, de szalonna helyett sajtot reszeltem a tetejére, a másik felét a \"nagyi féle\" hagymatuninggal , mely tetejére szalonnát sütöttem. Mindkettőt megkóstoltam, s meg kell mondanom, meglepődtem. Mindkettő finomabb lett, mint gondoltam, még a családnak is tetszett. :-) Felbátorodtam, a következő receptem is erről az oldalról lesz. - Köszönöm
sanyika01
nagyon érthető módon van leírva!:-) köszönjük szépen)) még gyengébbek is értik, pl én! jelenleg is készül! kiváncsi leszek az eredményre! ha megmaradok írok!
enibeni
Éljen soká Zolani nagymamája! Isteni lett így a rakottkrumpli! Köszönjük szépen!!!
babadonci
Szerintem nagyon finom a recept,én kockára vágott szalonnával öntözöm a rétegeket,és erre a tejfölt.Isteni.
bcsaba73
Ez a nagymamás trükk tényleg nem rossz,a hagyma és a pirospaprika feldobja ezt az ételt,de ne feledjük a kulcsszó az OLAJ. Aki nem szeretni,hogy száraz a rakott krumplija az simán csak keverjen a tejfölhöz pár evőkanál olajat és máris nem lesz az.
kirike
Zolani ötletét és receptjét nagyon köszönöm!Régóta próbálkozom,hogy ne legyen száraz a rakott krumpli (egyébként egyik nagy kedvencem!),végre most sikerült,hála nagymamádnak!Köszönöm szépen,az egész családnak nagyon ízlett! Kriszta

Hasonló Receptek

Magazin