Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Répakrémleves tócsnival

default user icon

Hozzávalók

  • A leveshez:
  • 1 kg sárgarépa
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk reszelt gyömbér
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1,5 tk fahéj
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 1 tk barna cukor
  • 1 ek lime-lé
  • A tócsnihoz:
  • 150 g sárgarépa
  • 2 ek liszt
  • 1/2 tk kurkuma
  • 1/2 tk currypor
  • bors
  • 1 db tojás
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

    1. A sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és megfuttatjuk rajta a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a gyömbért és az őrölt fűszereket. Ha már illatozik, és szépen megpirult, hozzáadjuk a felkockázott répát.
    2. Ezután felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon puhára főzzük a répát kb. 30 perc alatt. Botmixerrel pürésítjük, és sóval, a barna cukorral és a lime-lével ízesítjük.
    3. A tócsnihoz lereszeljük a sárgarépát, majd összekeverjük a liszttel, a fűszerekkel, a tojással, és formázható állagúvá gyúrjuk.
    4. A masszából tetszőleges méretű, lapos pogácsákat készítünk, és ropogósra sütjük a forró olajban. Korianderes-petrezselymes joghurtot kínálhatunk hozzá.

    GYÖMBÉRES RÉPAKRÉMLEVES>>> 

    NARANCSOS RÉPAKRÉMLEVES DARAGALUSKÁVAL>>> 

    FŰSZERES SÁRGARÉPAKRÉMLEVES>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek