Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kósa Kolos
Cikk
MME
Lassan itt a medvehagymaszezon, egyre több helyen kapható (és szedhető) már ez a finomság. Sokoldalúan felhasználható: készülhet belőle saláta, pogácsa, húsokhoz köret vagy akár szósz, mártás is. Mi most kedvenc medvehagyma-krémleveseinket gyűjtöttük össze, íme!
Kovács Ágnes
Az intenzív ízű, ropogós bacon nagyon sok fogásnak „jól áll”. Vannak bevált, klasszikus párosítások: túrós csúsza a szalonnából kisülő zsírral összemelegített tejföllel és persze a pörccel megszórva, a baconos rántotta, de hamburgerbe, szendvicsbe pakolva is isteni.
Különösen télen jó választás egy forró krémleves, hiszen a sokféle zöldség kombinálásával igazi vitaminbomba lehet az ebédünk. Ezzel az elkészítési móddal ráadásul extra selymes, mégis alakbarát változatban készítheted el.
Mindmegette
Karácsonykor elmaradhatatlan a halászlé, de ha idén valami könnyebb és egyszerűbb előételt keresel, netán szereted az édesebb ízeket, akkor próbáld ki ezt a mennyeien finom, krémesen lágy gesztenyekrémlevest! Videón mutatjuk, hogyan készül!
Vidék íze
Sütőtököt nemcsak ősszel, hanem télen is érdemes, sőt kellene is fogyasztani! A sütőtököt ehetjük sütve, magában, de készíthetünk belőle finom krémlevest is, mely egy kis csavarral és jó sok illatos fűszerrel maga a karácsonyi álom! Íme a recept!
Egy finom ünnepi leves nem hiányozhat a karácsonyi menüből. Ebben az időszakban sokan készítenek halászlevet, húslevest, vagy krémlevest. Ha még nem döntötted el, hogy milyet főzöl pontosan, akkor adunk néhány tippet.
A sajt egy olyan alapanyag, ami a legtöbb étellel kiválóan működik. Nagyszerű példa erre a sajtleves is, amihez remekül illik egy lágyabb világos sör. Nos, ennek a két hozzávalónak a találkozásából született a sörös sajtleves, amit vétek lenne kihagyni. Pirított szalonnával az igazi!
A krémlevesek nagyon népszerűek a hűvös hónapokban, nem véletlenül: a vitamindús zöldségekből és illatos fűszerekből nemcsak laktató, hanem nagyon finom, ízletes levesek készíthetők. Ha odafigyelünk néhány dologra, még jobb lehet a végeredmény.
Az enyhén édeskés póréhagymából fenséges krémlevest készíthetünk. Mutatunk is hozzá egy pofonegyszerű receptet, amivel biztosan nem lőhetsz mellé. A végeredmény zseniális lesz!
Megsütni és megenni vagy krémlevest készíteni belőle – és még? Mit lehet kezdeni egy szép, megtermett sütőtökkel? Ó, még annyi mindent! Akár egy dupla menüsort is kihozhatunk belőle hétvégére!
Rozsnyai Gabriella
Amikor a hosszú és napfényes őszi időt felváltják a szürke és hűvös hétköznapok, akkor bizony elérkezett az sütőtök és ezzel együtt a sütőtökkrémleves ideje. Eláruljuk, hogyan lesz tökéletes!
A hűvösebb napokon jobban kívánjuk a leveseket. Különösen a tápláló és nagyon finom krémleveseket, amelyek akár önmagukban képesek csillapítani az éheséget amellett, hogy átmelegítik a testünket, lelkünket. Összegyűjtöttünk néhány receptet, válogass közülük!
Ádám konyhája
Fotó/Videó: Horváth András
Minél hidegebb van, annál inkább vágyik az ember egy nagy tányér forró krémlevesre. Ez a sült almás, sárgarépás verzió pedig igazi őszi, fűszeres finomság, ami ropogós baconnel megszórva egyszerűen zseniális. Nemcsak a testet, de a lelket is átmelegíti, érdemes kipróbálni!
Malmos Szilvia
Az ősz elképzelhetetlen krémlevesek nélkül. Az ízletes zöldségekből önmagukban is laktató, testet és lelket is melengető levesek készíthetők gyorsan, egyszerűen – akár egy fárasztó munkanap után is. Mutatjuk a gombából készült kedvenceinket!
A hideg sárgadinnye-krémleves egy igazi nyári hűsítő. Főzni sem kell, ennek köszönhetően pedig kevesebb mint fél óra alatt elkészül a mosogatással együtt. A napérlelte sárgadinnyének most van a szezonja, szóval bűn lenne veszni hagyni ezt a szupert levest. Készítsétek el ti is az alábbi receptvideó alapján.