Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyepüré házilag

MME MME
2 5/5
35 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Főzzük meg hájastól a gesztenyéket annyi vízben, amennyi épp ellepi.
  2. Ha kihűlt, kés segítségével távolítsuk el a külső héját. Szedjük le a barna belső hártyákat is a gesztenyékről. Őröljük nagyon apróra a háztartási robotgép késes darálójával.
  3. A kristálycukrot keverjük össze a fél deci vízzel egy edényben, melegítsük lassan addig, amíg a cukor elolvad, és egyenletes szirupot kapunk. Vegyük le az edényt a tűzről, öntsük bele a ledarált gesztenyét, majd keverjük jól össze.
  4. Vájjuk ki a vaníliarúd belsejéből a finom illatos magokat és adjuk hozzá a masszához (vaníliaromát is használhatunk). Keverjük a masszához a rumot is.
  5. Nyomjuk át krumplinyomón, majd osszuk el egyenlően 4 desszertes pohárban vagy süteményes tányéron. A gesztenyehalmok szélét díszítsük a keményre felvert tejszínhabbal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss