A sütőt 190 fokra előmelegítjük, a töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. A réteslapokat kettévágjuk, így 16 db lapot kapunk.
Egy kb 20x25 cm-es tepsit alaposan kivajazunk, majd az aljába 4 db réteslapot fektetünk olvasztott vajjal megkenve a lapokat. Erre simítjuk a töltelék 1/3 - át és megszórjuk a meggy szintén 1/3 - ával. Ismét 4 réteslap, töltelék és ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tetejét lekenjük olvasztott vajjal, majd egy éles késsel négyzetekre vagy rombuszokra vágjuk.
Kb. 30-40 percig sütjük, amíg a teteje piros és ropogós lesz.
A sziruphoz a hozzávalókat kb 5 percig forraljuk, majd a sütőből kivett baklavát meglocsoljuk vele.
Legalább 3-4 órát hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve kínáljuk.