Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsás-meggyes túrós pite

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1,25 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 1 üveg magozott meggybefőtt (350 g)
  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg cukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 2 tojás
  • 75 dkg túró
  • A morzsához:
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. A lisztet összekeverjük a cukorral, a lágy vajjal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. Alaposan összegyúrjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.

A töltelékhez a meggyet lecsepegtetjük. A vajat felolvasztjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és simára keverjük a tojásokkal. A túrót áttörjük, és összedolgozzuk a pudingporos keverékkel. Végül belekeverjük a vajat.

A morzsához a vajat felolvasztjuk, összekeverjük a liszttel, a cukorral és a fahéjjal. Két tenyerünk között morzsává dörzsöljük.

Kibélelünk sütőpapírral egy 32 x 40 cm nagyságú tepsit. A tésztát lisztezett deszkánk 34 x 42 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. Belefektetjük a tésztát, és peremet is készítünk neki. Rásimítjuk a túrótölteléket, rászórjuk a meggyet, és kissé belenyomkodjuk. Rászórjuk a morzsát, és meleg helyen még 15 percig kelesztjük.

Sütés előtt a sütőt 180 C-ra előmelegítjük, és a süteményt kb. 45 percig sütjük. Kivesszük, kihűtjük.

Tálalás előtt szeletekre vágjuk, és mentalevelekkel, esetleg szőlőszemekkel díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss