Elkészítés: A tésztához a tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. A lisztet összekeverjük a cukorral, a lágy vajjal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. Alaposan összegyúrjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A töltelékhez a meggyet lecsepegtetjük. A vajat felolvasztjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és simára keverjük a tojásokkal. A túrót áttörjük, és összedolgozzuk a pudingporos keverékkel. Végül belekeverjük a vajat.
A morzsához a vajat felolvasztjuk, összekeverjük a liszttel, a cukorral és a fahéjjal. Két tenyerünk között morzsává dörzsöljük.
Kibélelünk sütőpapírral egy 32 x 40 cm nagyságú tepsit. A tésztát lisztezett deszkánk 34 x 42 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. Belefektetjük a tésztát, és peremet is készítünk neki. Rásimítjuk a túrótölteléket, rászórjuk a meggyet, és kissé belenyomkodjuk. Rászórjuk a morzsát, és meleg helyen még 15 percig kelesztjük.
Sütés előtt a sütőt 180 C-ra előmelegítjük, és a süteményt kb. 45 percig sütjük. Kivesszük, kihűtjük.
Tálalás előtt szeletekre vágjuk, és mentalevelekkel, esetleg szőlőszemekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!