hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az eredeti Baklava

MME MME
65 perc
egyszerű
megfizethető
20 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

    1. A töltelékhez keverjük össze a ledarált diót, a mandulát, a fahéjat, a sót és a cukrot. A vajat pedig olvasszuk folyósra.
    2. A réteslapokat vágjuk a tepsi méretére, majd kezdjük meg a rétegezést. A tepsi alját kenjük ki olvasztott vajjal, majd béleljük ki egy réteslappal, amit szintén kenjünk le vajjal. Ezt ismételjük meg még további 5 réteslappal.
    3. Szórjuk meg egyenletesen a legfelső réteslapot a diós-mandulás töltelék felével, majd jöhet ismét 6 réteslap, mindegyik egyesével vajjal megkenve. Ezután megint szórjuk meg a legfelső lapot a maradék töltelékkel, végül ismét rétegezzünk 6 réteslapot a korábbi módon.
    4. Végül kenjük meg az összeállított baklavát olvasztott vajjal, és még így, sütés előtt szeleteljük fel a tepsiben.
    5. Toljuk be a 175 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 40-45 perc alatt készre.
    6. Közben főzzünk sűrű szirupot a mézből, cukorból, vízből és citromléből. A sütőből kivett baklavát locsoljuk meg vele.
    7. Díszítsük darált dióval, mandulával ízlésünknek megfelelően. Fogyasztás előtt pihentessük 6-8 órát, hogy jól összeérhessenek az ízek.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a klasszikus baklava

Ezek is érdekelhetnek

Friss