Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az eredeti Baklava

MME MME
> 90 perc
egyszerű
megfizethető
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sziruphoz főzzük össze a hozzávalókat és tegyük félre kihűlni.
  2. A töltelékhez keverjük össze a ledarált diót, a mandulát, a fahéjat, a sót és a cukrot, a vajat pedig olvasszuk meg.
  3. A réteslapokat vágjuk a tepsink méretére, majd kezdjük meg a rétegezést. A tepsink alját kenjük ki olvasztott vajjal, majd béleljük ki egy réteslappal, amit szintén kenjünk le vajjal. Ezt ismételjük meg még 5 réteslappal. Szórjuk meg egyenletesen a legfelső réteslapot a töltelék felével, majd jöhet ismét 6 réteslap, mindegyik vajjal megkenve. Ezután megint szórjuk meg a legfelső lapot a maradék töltelékkel, végül ismét rétegezzünk 6 réteslapot a korábbi módon.
  4. Végül kenjük meg az egészet olvasztott vajjal és még így, sütés előtt szeleteljük fel a tepsiben.

NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A KLASSZIKUS BAKLAVA >>> 

A LEGFINOMABB RIGÓ JANCSI >>> 

NUTELLÁS SAJTTORTA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss