Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos-meggyes rácsos

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • 1-2 ek tejföl
  • A meggyes réteghez:
  • 50 dkg meggy (fagyasztott)
  • 3 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4-5 ek cukor
  • 1 tk fahéj (őrölt)
  • A mákos réteghez:
  • 20 dkg mák (őrölt)
  • 8 dkg cukor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 ek lekvár
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db alma
  • 2 db tojásfehérje
  • 1/2 db citrom (leve)
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, annyi tejföllel, hogy összeálljon a tészta. Majd átlátszó fóliába csomagolva, hűtőbe tesszük.
  2. A meggyet egy szűrőbe téve kiengedjük és kissé kinyomkodjuk. A levét felfogjuk és vízzel kiegészítjük, hogy 3 dl-t kapjunk. A meggylébe elkeverjük a pudingport, majd tűzre téve megfőzzük a pudingot, azután hozzákeverjük a meggyet, a cukrot és a fahéjat. Összeforraljuk és kihűtjük.
  3. A mákot egy tálba szórjuk, összekeverjük a cukorral, a keményítővel, lekvárral és ízesítjük citromhéjjal, vaníliával, majd hozzáreszeljük az almát. A tojásfehérjét pár csepp citromlével habbá verjük, azután lazán összeforgatjuk a mákos résszel.
  4. A tészta 2/3-át egy sütőpapírral bélelt 20x30 cm- es tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és rákenjük a mákhabot. Elkenjük rajta a meggyes pudingot, a maradék tésztával pedig berácsozzuk a tetejét. A rácsok tetejét lekenjük tojással és 180 fokon, kb 35 perc alatt készre sütjük.

MÁKOS ARANYAGALUSKA>>> 

HABOS-MÁKOS PITE>>> 

MÁKOS KRÉMES>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss