Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus vadas

4.2/5

Hozzávalók

  • 6 szelet sertés comb
  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 ek mustár
  • 1 ek kristálycukor
  • 2 babérlevél
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 ek borecet

Elkészítés

    1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat kevés olaj on átsütjük, és kiszedjük. Megpároljuk a visszamaradt olaj on a felszeletelt répát, és fehérrépát. 1 perc után hozzáadjuk a felkarikázott hagymákat is. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, beledobjuk a babérleveleket, a borsot, sóval ízesítjük, és visszatesszük a húst. Együtt főzzük kb. 30-30 percet.
    2. Ekkor kiszedjük a húst, kidobjuk a babérlevelet, majd merülőmixerrel pürésítjük. A lisztes tejföllel behabarjuk, ízlés szerint még ecettel, mustárral, sóval, cukorral ízesítjük (ha szükséges), összeforraljuk, visszatesszük a húst, és spagettivel tálaljuk.

    Vadas csirkéből zsemlegombóccal >>> 

    Vörösboros hamis vadas mártás >>> 

    Palóc vadas >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin