Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplifőzelék tejfölös habarással

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 1 tk ételízesítő
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek liszt
  • 2-3 dl tejföl

Elkészítés

    1. A krumplit megpucoljuk, apró kockákravágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, ételízesítővel ízesítjük, és teszünk bele babérlevelet is. Addig főzzük, míg a krumpli teljesen puhára fő.
    2. A lisztet simára keverjük a tejföllel, hozzáadunk egy kevés főzőlevet, és szintén simárakeverjük. tejfölös-lisztes keveréket ráöntjük a krumplira, majd állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik a főzelék. Közben ízlés szerint kicsit összenyomkodjuk a krumplit.
    3. Tálaláskor a főzelék mellé pörköltet, sült húst, fasírozottat kínálhatunk.

    OLCSÓ, GYORS ÉS EGYSZERŰ: A LEGJOBB FŐZELÉKEK EGY HELYEN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin