Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült spárga hollandi mártással

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csomag zöld spárga
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • A mártáshoz:
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 3 ek víz
  • egy nagy csipet só
  • 1/2 db citrom leve

Elkészítés

    1. A spárgát megmossuk, eltávolítjuk a fás végeket. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezgetjük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
    2. A mártáshoz megtisztítjuk a vajat, ehhez felolvasztjuk egy kis forralóban, leszedjük a habot a tetejéről és félretesszük hűlni, mert langyosan kell majd felhasználnunk.
    3. Gőzfürdőn a sárgákat a vízzel és a sóval habosra verjük. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl meleg, nehogy berántsa a tojásokat! Ha már elkezdett besűrűsödni, levesszük a gőzfürdőről, lassan csorgatva hozzákeverjük a tisztított vajat, és a citromlevet. Kínáljuk a sült spárgák mellé.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin