Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csevapcsicsa

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • 70 dkg darált zsíros marhahús
  • 30 dkg darált zsíros sertéshús
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csapott ek só
  • 1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 kávéskanál fokhagymakrém
  • 2-3 ek jéghideg víz (lehet szódavíz is)
  • A sütéshez:
  • 2-3 ek olaj
  • A tálaláshoz:
  • lilahagyma
  • puha kenyér

Elkészítés

    1. A kétféle húst kockákra vágjuk, majd kétszer ledaráljuk. Ezután a szódabikarbónával, a sóval, a borssal, és a jéghideg vízzel alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk, és hűtőszekrényben érleljük 1 éjszakán át.
    2. Másnap vizes kézzel hüvelykujjnyi kolbászkákat formálunk belőle, amiket kettesével kihegyezett hurkapálcára vagy nyársra húzunk, és megnyomkodjuk a tenyerünkbe téve.
    3. Amikor a grillrostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, a húsos nyársakat rárakjuk, és többször megforgatva kb. 12 perc alatt megsütjük, közben kevés olajjal kenegetjük.
    4. Köretként karikákra vágott lilahagymát (amit legalább fél nappal tálalás előtt enyhén besózunk, hogy az ereje elillanjon) és puha kenyeret kínálunk hozzá.

    Csevap ajvárral 

    HAGYOMÁNYOS CSEVAPCSICSA 

Megjegyzés

Elkészítési idô: 1 óra +érlelés
Egy adag (kiegészítôknélkül): 420 kcal

Fotó: Univer

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

julijul
nagyon finom, de én még ajvart is adok hozzá, úgy még nagyobb kulináris élvezethez jutok!!!
Hockeypack
ez valami iszonyatosan jó cuccccc
liszizsuzsika
Az előre besózott hagyma nyálkás lesz...

Hasonló Receptek

Magazin