Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos csevapcsicsa

15 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsok minősége nagyon fontos! Ne száraz húsokat válasszunk, mint a karaj, vagy comb, hanem igyekezzünk zsírosabbakat keresni. A bárány esetében mindegy, hiszen azt különleges, egyedi íze miatt adjuk a keverékhez. A húsokat kétszer ledaráljuk, közben keverednek.
  2. A nagyon apróra vágott, vagy szétnyomott fokhagymával, sóval, borssal, kevés kakukkfűvel, csont alaplével (használnak hozzá szódavizet is) őrölt pirospaprikával jól elkeverjük, alaposan összedolgozzuk, majd minimum 1 éjszakára, de inkább kettőre lefóliázott edényben hűtőbe tesszük.
  3. Ezalatt a szódabikarbóna kifejti jótékony hatását, és megpuhítja a rostokat. Így a fűszerek könnyebben beszívódnak a húsokba, ezzel teljes értékűvé téve azok ízét. Én mielőtt pihentetném a húst, megkóstolom, mint a kolbászhúst, hiszen csak akkor érzem, szükséges-e valami még hozzá!
  4. Ezután kolbászkákat formálok belőle, majd rácson, kevés olajjal megkenve megsütöm 2 percenként forgatva, 10 perc alatt. A csevapot hagyományosan vöröshagymával, más területeken ajvárral, néhol sült krumplival tálalják.

CSEVAP AJVÁRRAL 

SZERB CSEVAPCSICSA 

Megjegyzés

Nem magyar étel, de a Balkánon nem létezhet ünnep egy finom csevapcsicsa nélkül. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss