Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű lekváros bukta

default user icon
4 4/5

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg lekvár (barack vagy szilva)
  • porcukor

Elkészítés

    1. Az élesztőt egy kevés kristálycukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, majd összekeverjük a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, a porcukorral, a langyos tejjel és a citrom lereszelt héjával. Robotgéppel (tésztához való keverőfejjel) addig keverjük, míg összeáll a tészta. A tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk egy konyharuhával, és kb. 30 percig meleg helyen kelesztjük.
    2. Ezután a tésztát lisztezett deszkára helyezzük, és újra alaposan átgyúrjuk. Ha ragad, teszünk még hozzá lisztet. Kinyújtjuk, 5x10 cm-es téglalapokat vágunk belőle, majd minden darabot megtöltünk sűrű, kemény lekvárral. A buktákat kivajazott tepsire helyezzük, a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, végül 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    LEKVÁROS BUKTA KENYÉRSÜTŐBEN 

    BUKTÁK, AHOGY A NAGYI CSINÁLTA! - VÁLOGATÁS 

     

Megjegyzés

Megspórolhatjuk a mosogatást, ha sütőpapírral kibéleljük a tepsit. Egyszerűbb dolgozni a tésztával, ha már az elején, még a nyújtás előtt legalább 3 részre osztjuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Babeck
Egyetértek Kattyval, nem ártana javítani a receptet. Én kenyérsütővel dagasztok-kelesztek, és jól belevágtam a három tojást... Persze, tudom, hogy az én figyelmetlenségem, de akkor is pontatlan így :( Remélem egy kis plusz liszt megmenekíti :(
Jutka08
De csak a tojássárgáját kell beletenni :))
Katty08
a hozzávalóknál egész tojást ír, aztán meg csak a sárgáját kell hozzáadni... :S
beus24
Szia! Hát ez nem igazán sikerült nekem... De lehet én vagyok a béna... De nem sok ez a folyadék ennyi liszthez?? Mindegy azért megmentettük... :) Üdv, Beus

Hasonló Receptek

Magazin