Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsó-főzelék füstölt hússal

1 3.5/5
60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót átöblítjük, és egy éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, amennyi ellepi (ha minőségibb sárgaborsót veszünk, elég csak 10 percig áztatni).
  2. Feltesszük főni a sárgaborsót annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a füstölt húst (elég egy kevés is az íze kedvéért). Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, 1-2 babérlevelet, ízlés szerinti oregánót, valamint az apróra vágott fokhagymát. Félig lefedve főzni kezdjük, az elfővő vizet pótoljuk.
  3. Fél evőkanál lisztből és olajból rántást készítünk, és jól összedolgozzuk a sárgaborsóval, óvatosan, mert ilyenkor már fröcsköl. Egy kanál tejföladunk hozzá a végén. 

Megjegyzés

Imádjuk, még a gyerkőcöknek is az egyik kedvenc főzeléke. Sült kolbászt vagy fasírtot adok hozzá. - besszike

Ezek is érdekelhetnek

Friss