Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Céklás rizottó egyszerűen

Hozzávalók

  • 50 dkg cékla
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg rizs
  • 2 dl fehérbor
  • 1 l húslevesalaplé
  • 4 dkg parmezán

Elkészítés

    1.

    A megtisztított, kockákra vágott céklát sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük. Olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk-borsozzuk, és a 180 fokos sütőben 60 percig sütjük.

    2.

    A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és 5 dkg felforrósított vajon üvegesre sütjük. Hozzákeverjük a rizst, hozzáadjuk a bort, és kevergetve addig főzzük, amíg a rizs az összes bort magába nem szívja.

    3.

    Kevergetve, kis adagokban hozzáöntjük az alaplét is. Beleforgatjuk a céklakockákat, a megmaradt vajat és a reszelt sajtot.

    GYORS GOMBÁS-BORSÓS RIZOTTÓ>>> 

    SAJTOS-CUKKINIS RIZOTTÓ>>> 

    ZÖLDBORSÓS RIZOTTÓ>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin