Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött csirkecombok

Hozzávalók

  • 6 db nagyobb egész bőrös csirkecomb
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 db zsemle
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 5 dkg zöldbab vagy zöldborsó
  • bors
  • 1 db tojás
  • vaj

Elkészítés

    1. A hagymát, a szalonnát és a petrezselymet apróra vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, najd megdinszteljük rajta a hagymát, majd a zöldbabot is hozzáadjuk és együtt pároljuk pár percig.
    2. A zsemléket szeletekre vágjuk és vízbe beáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
    3. A kinyomkodott zsemléhez hozzáadunk egy tojást, az aprított petrezselymet, majd egy kevés reszelt citromhéjat is hozzákeverünk. Hozzáadjuk a szalonnás keveréket is.Sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük.
    4. A combokon a bőrt óvatosan elválasztjuk a hústól úgy, hogy nehogy beszakadjon a bőr. Egy kiskanál segítségével megtöltjük a csirkecombokat. A combokat kívül is sózzuk, borsozzuk.
    5. Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk és beletesszük a fűszerezett, töltött combokat bőrös oldalukkal felfelé, vajat csipkedünk rájuk. 200 fokos sütőben, alufólia alatt pároljuk őket kb. 30 percig, majd fólia nélkül süssük még legalább 30 percet, vagy amíg szép aranybarnára sülnek. A sütési idő függ a combok nagyságától is.

      Nézd meg az elkészítést videón >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin