Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral és a zsiradékkal habosra keverjük, majd a lisztet a tojásfehérjék keményre felvert habjával felváltva óvatosan beleforgatjuk.
Közepes méretű (nem gáztepsi méret!) tepsiben, kb. 180 fokon megsütjük.
Közben a krémhez a lisztet a tejjel kikeverjük, felfőzzük. A vajat a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pépet kanalanként hozzáadva habosra keverjük.
Kihűlés után a tésztát vízszintesen kettévágjuk, a krémet kétfelé osztva rákenjük, és megszórjuk a meggyel. A két lapot enyhén összenyomjuk, olvasztott tortabevonóval vagy csokimázzal áthúzzuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre