Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Igazságot a vöröshagymának! 10 recept, amiben ez a zöldség nemcsak alap, hanem fő attrakció

A magyaros ételek elképzelhetetlenek vöröshagyma nélkül. Ez a zöldség azonban nemcsak valaminek az alapja vagy kezdő mozzanata lehet, hiszen önmagában is megállja a helyét! Sőt igazi vitaminbomba és immunerősítő!

A hagymafélék közül hazánkban a vörös-, a fok- és a lila hagyma a legnépszerűbbek, de nem hiányozhat otthonról az új- és a póréhagyma sem. Sokoldalúan felhasználhatóak és szinte minden magyaros receptben szerepel valamilyen hagymaféle, ám az esetek többségében csak ízt kölcsönöznek az ételnek, és nem a vöröshagymán van a fókusz.

A hagyma azonban megérdemelné, hogy sztár legyen, ugyanis rendkívül egészséges, sőt igazi vitaminbomba!

Miért érdemes vöröshagymát enni?

A hagymaféléknek alacsony a kalóriatartalma, de tele vannak tápanyaggal. A hagymák nagy mennyiségben tartalmaznak B6- és B9-, valamint C-vitamint, melyek hozzájárulnak az ideg- és az immunrendszer megfelelő működéséhez. A hagymákban található antioxidánsoknak köszönhetően ez a zöldség jó hatással van a szívre, csökkenti a vércukorszintet, erősíti a csontokat, támogatja a bélflórát, sőt antibakteriális hatása is van, így képes felvenni a harcot a rossz baktériumokkal, vírusokkal szemben.

Ha teheted, fogyassz nyersen minél több hagymát. A reggelik és vacsorák mellé jó választás az újhagyma, de ha nem bírja a gyomrod a nyers verziót, akkor készíts olyan főtt ételeket, meleg italokat, melyekben a hagymafélék állnak a középpontban. Hogy melyek a legfinomabb hagymás fogások? Mutatjuk a legjobb vöröshagymás recepteket!

Húsos raguval töltött vöröshagyma >>> 

HAGYMAKRÉMLEVES >>> 

Sajtos-hagymás muffin >>> 

HAGYMATEA >>> 

HAGYMAROPOGÓS >>> 

SÜTŐBEN SÜLT ROPOGÓS HAGYMAKARIKÁK >>> 

FRANCIA HAGYMALEVES SAJTOS PIRÍTÓSSAL >>> 

FŰSZERES HAGYMATÓCSNI JOGHURTOS MÁRTOGATÓSSAL >>> 

Hagymás lepény >>> 

SÜLT, PIRÍTOTT HAGYMA >>> 

Ha te is elkészítetted valamelyik finom hagymás fogást, mutasd meg nekünk! Csatlakozz te is a Főzzünk együtt a Mindmegettével csoporthoz, ahol rengeteg remek receptet és jó társaságot is találsz!

Borítókép: Mindmegette

Ezek is érdekelhetnek

Friss