Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsiben sült hagymakarikák

MME MME
45 perc
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricapelyhet hűtőtasakba tesszük, és nyújtófával összetörjük. Elvegyítünk 5 dkg lisztet az őrölt paprikával, egy kevés sóval és borssal.
  2. A tojásokat habosra keverjük, majd összedolgozzuk a megmaradt liszttel és a joghurttal. Akkor jó, ha sűrű tésztát kapunk.
  3. A megtisztított hagymákat felkarikázzuk, és gyűrűire bontjuk. Mindet megforgatjuk a paprikás lisztben, azután a tésztamasszában, végül a kukoricapehelyben.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. Kevés olajjal megkenjük azt, majd a 200 fokos sütőbe toljuk 10 percre. Azután kivesszük, elrendezzük rajta a hagymakarikákat, visszatoljuk a sütőbe, és 15 perc alatt mindet aranyszínűre sütjük. A sütési idő felénél megfordítjuk őket.
  5. Kikeverjük a tejfölt néhány felaprított mentalevéllel. Megsózzuk és borsozzuk. Citromgerezdekkel és mentalevéllel díszíthetjük. A hagymakarikákat ezzel kínáljuk.

RÁNTOTT HAGYMAKARIKÁK FŰSZERES BUNDÁBAN>>> 

SÜTŐBEN SÜLT RÁNTOTT KARFIOL>>> 

SZEZÁMMAGOS RÁNTOTT SÜTŐTÖK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss