Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros vaddisznópecsenye

2 5/5
120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg vaddisznócomb
  • 2-3 evőkanál zsír
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2-3 db petrezselyemgyökér
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 kockacukor
  • 1,5 dl félédes vörösbor
  • kevés citromlé
  • bors
  • A pácléhez:
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál ecet
  • babérlevél
  • pár szem bors

Elkészítés

Elkészítés: A jól megtisztított, karikára vágott zöldséget és hagymát 1 liter vízben a borssal és sóval puhára főzzük, hozzáöntünk 1-2 kanál ecetet, s ezt a levet nyáron hidegen, télen melegen a húsra öntjük, 2-3 napig hűtőben letakarva tartjuk, közben a húst időnként megforgatjuk.

A pácból kivéve a húst kevés zsírban mindkét oldalán megsütjük, majd 3-4 kanál vizet, illetve a megtisztított, karikára vágott zöldséget hozzáadva, gyakran öntözgetve lassan puhára pároljuk, a vizet, ha kell, pótoljuk. Az elkészült húst kivesszük az edényből.

A kockacukrot jó barnára pirítjuk, a főzőlével felhígítjuk, majd az egészet tejfölös habarással sűrítjük, a borral, kevés citromlével ízesítjük, egy ideig forrni hagyjuk. Belerakjuk a felszeletelt húst, gyorsan felforraljuk.

Zsemlegombóccal tálaljuk.

Megjegyzés

A hús párolására szánjunk rá megfelelő időt, a vaddisznó a vadhúsok közül az egyik legtöbb főzési, sütési időt igényli, még pácolás esetében is. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek

Friss