Elkészítés: A paprikát alufóliával és sütőpapírral lefedett grillrácsra tesszük, többször megforgatva 20 percig sütjük. Kihűtjük, majd meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és belekeverjük a fokhagymát. Egy percnyi dinsztelés után hozzáadjuk a padlizsánt, a paradicsomkockákat, az ajókát, a kapri- és az olívabogyókat, a babérlevelet és a sült paprikát. Ha szükséges, sóval fűszerezzük. Közepes lángon addig főzzük, amíg a padlizsán puha, a paradicsom pedig vastag szósz állagú nem lesz. Közben sós vízben *al dente* megfőzzük a tésztát, leszűrjük, de a főzővízből fél decinyit a szószhoz keverünk. Ezután a zöldségekhez adjuk a kifőtt tésztát, és egy percen át nagy lángon kavargatjuk, hogy az ízek összeérjenek. Forrón, sajttal megszórva tálaljuk.