Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vékony metélt kaprival, olajbogyóval és ajókával (Vermicelli con Olive e Cappari)

MME MME
3.3/5
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 db vastag húsú paprika,
  • 1/4 csésze szűz olivaolaj,
  • 1 gerezd tört fokhagyma,
  • 1 db kockázott padlizsán,
  • 3 db héj- és magtalanított, felkockázott paradicsom,
  • pár darab ajóka (szardellagyűrű),
  • 1 evőkanál kiáztatott és feldarabolt kapribogyó,
  • 1 marék (12-16 db) mag nélküli fekete olajbogyó,
  • 12 db apró babérlevél,
  • só,
  • 350 g vermiceli (vékony metélt) tészta,
  • 1 csésze frissen reszelt parmezán vagy Cheddart sajt

Elkészítés

Elkészítés: A paprikát alufóliával és sütőpapírral lefedett grillrácsra tesszük, többször megforgatva 20 percig sütjük. Kihűtjük, majd meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és belekeverjük a fokhagymát. Egy percnyi dinsztelés után hozzáadjuk a padlizsánt, a paradicsomkockákat, az ajókát, a kapri- és az olívabogyókat, a babérlevelet és a sült paprikát. Ha szükséges, sóval fűszerezzük. Közepes lángon addig főzzük, amíg a padlizsán puha, a paradicsom pedig vastag szósz állagú nem lesz. Közben sós vízben *al dente* megfőzzük a tésztát, leszűrjük, de a főzővízből fél decinyit a szószhoz keverünk. Ezután a zöldségekhez adjuk a kifőtt tésztát, és egy percen át nagy lángon kavargatjuk, hogy az ízek összeérjenek. Forrón, sajttal megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek