A kelkáposztát megtisztítjuk, leveleire szedjük, majd szélesebb csíkokra metéljük. Forrósban lévő, sós vízben 5 percig főzzük. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk. A tojást keményre főzzük, karikára vágjuk. A márvány sajtot lereszeljük és a tejfölbe keverjük. Olajjal kikent, zsemlemorzsával behintett tűzálló tálba lerétegezzük a lecsöpögtetett kelkáposztát, a burgonyát és a keménytojás-karikákat. Az elsó sort leöntjük a sajtos tejföl felével. A rétegzést kelkáposztával fejezzük be és meglocsoljuk a maradék sajtos tejföllel. Meghintjük zsemlemorzsával és forró sütőben 25-30 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre