Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött tészta

MME MME
2.5/5
75 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 4 tojás
  • A töltelékhez:
  • 2 sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél csokor kakukkfű
  • 2 dkg vaj
  • 15 dkg krémsajt
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg vagdalt mogyoró
  • A szószhoz:
  • 3 fej hagyma
  • 3 sárgarépa
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg vagdalt mogyoró

Elkészítés

Előkészítés: A lisztet a tojásokkal, fél dl vízzel és egy csipet sóval összegyúrjuk. Letakarjuk, és 30 percig pihenni hagyjuk.
Elkészítés: A töltelékhez a répát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet és a kakukkfüvet leöblítjük, és felaprítjuk. Felforrósítjuk a vajat, és a zöldségeket 5 percig pároljuk benne, majd nagy tálba öntjük. Hozzákeverjük a krémsajtot, a tojássárgáját, a mogyorót, a zöldfűszereket, és sóval, borssal fűszerezzük. Alaposan összedolgozzuk, és hagyjuk kihűlni. A tésztát lisztezett deszkán 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, és 16 darab kb. 12 cm átmérőjű kört szaggatunk ki belőle. A tölteléket a körök közepére halmozzuk, a tésztát félbehajtjuk, és a széleit villával összenyomjuk. Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A szószhoz a répát és a hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Felforrósítunk 4 dkg vajat, és megpirítjuk benne a zöldségeket. Hozzáadjuk a mogyorót, és sóval, borssal ízesítjük. A tésztákat a forró vízbe dobjuk, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük. Felforrósítjuk a maradék 4 dkg vajat, és rádobjuk a tésztákat. Tányérra szedjük, ráöntjük a szószt, és kínáljuk.

Megjegyzés

1 adag: 4606 kJ/1100 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek