Ischler tojáshabbal

90 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 ek méz
  • A töltelékhez:
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kk ét olaj

Elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd húsz percet hűtőben pihentetjük. Ezután fél cm vastagságúra kinyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  2. A tésztát addig sütjük, amíg halvány barna nem lesz. (A barnaságát a méz okozza.) A korongokat ezután hagyjuk kihűlni, majd a felét bevonjuk az étolajjal hígított olvasztott csokoládéval, és hagyjuk dermedni.
  3. A 4 db tojásfehérjét egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a porcukrot és gőz felett kemény habbá verjük. A bevonatlan korongra tojáshabot helyezünk evőkanál vagy habzsák segítségével, majd a tetejére csokoládés korongot helyezünk.

Megjegyzés

Igazi desszertkülönlegesség. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss