Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Segítünk! Így használd könnyedén az önkiszolgáló kasszát

default user icon
MME
A vásárlókat megosztja az önkiszolgáló kassza használata. Sokan nem szeretik, pedig számos előnye van. Például, kevesebb időt kell tölteni a sorban állással, és nem kell kapkodva elpakolni a szatyorba. Íme néhány tipp, hogy még gördülékenyebb legyen a vásárlás.

1. Ahány üzlet, annyi szokás

Különböző üzletek eltérő önkiszolgáló rendszereket használnak. Ha a rendszer mérleg alapú, vigyázzunk, hogy mielőtt leolvasnánk a terméket, ne kerüljön a csomagoló felületre, mert akkor hibát jelezhet. Ha sok terméket készülünk venni, és bevásárlókocsival érkezünk, számítsunk arra, hogy egyes helyeken csak kosárral mehetünk oda az önkiszolgáló kasszához - írja a borsonline.hu. 

2. Intsünk búcsút a pakolásnak!

Nem kell többé a kosárból ki- és bepakolni. Bizonyos élelmiszerláncoknál lehetőség van a szkenneléses vásárlásra, feltéve, ha rendelkezünk hűségkártyával. Vásárlás közben az eszközzel leolvashatjuk a vonalkódot, így ellenőrizhetjük az aktuális végösszeget, és a fizetéskor nem kell újra kipakolnunk a kasszánál.

3. Kezünkben a telefon

Nem kell a szkennelő gépeket keresgélni a boltokban, ha letöltjük a telefonunkra a Scan&Shop alkalmazást. Előfordulhat, hogy az akciós termékek vonalkódját nehezen lehet beolvasni, ilyenkor érdemes lecsippantani egy másik terméket.

4. Fizetés csak készpénzzel!

Mielőtt sorba állnánk, ellenőrizzük, milyen fizetési módok állnak rendelkezésre az önkiszolgáló kasszánál. Csak a kijelölt kasszáknál lehet készpénzzel is fizetni, míg a többi kasszánál lehetőség van bankkártyás vásárlásra.

5. Többet egy kattintással

Ha nagyobb mennyiséget vásárolunk, nem kell minden terméket egyenként lecsippantani. Sokkal gyorsabb, ha a kassza érintőképernyőjén megadjuk a vásárolt darabszámot. Ha a zacskó vonalkódját is a vásárlás során kell beolvasnunk, ennek mennyiségét is érdemes egyszerre beírni.

6. A csipogás elárulja

Előfordulhat, hogy a termék vonalkódja véletlenül többször kerül beolvasásra, ezért már a termékek szkennelésekor ellenőrizzük, hogy a valós mennyiség került-e a kosárba. Így megelőzhetjük, hogy többet fizessünk, mint amennyit valójában vásároltunk.

7.Jóváírták a kedvezményt

Még a vásárlás megkezdése előtt érdemes érvényesíteni a hűségkártya vonalkódját, így a termékek beolvasásakor könnyen ellenőrizhetjük, hogy megkaptuk-e a kedvezményt az adott termékre.

8. Egy úttal kevesebb

Nem kell pánikba esnünk, ha véletlenül elfelejtettük lemérni a zöldség vagy gyümölcsárut. Ott, ahol a rendszer nem rendelkezik beépített mérleggel, legtöbbször az önkiszolgáló kasszák mellett elhelyeztek egy mérleget is, így megtakaríthatunk egy újabb utat.


9. Rajtamaradt a lopásgátló

Ha lopásgátlóval ellátott termékeket, például italt vagy ruhát vásárolunk, ne felejtsük el a fizetés után megkérni az üzlet alkalmazottját, hogy távolítsa el róla a csipogókat. Célszerű ezeket külön szatyorba tenni, így nem kell az összes élelmiszert átkutatni a vásárlás végén.

  1. VÉGE, FELSZÁMOLJÁK AZ ÖNKISZOLGÁLÓ KASSZÁKAT A NÉPSZERŰ SZUPERMARKETBEN >>> 
  2. ÁTVERTE AZ ÖNKISZOLGÁLÓ KASSZÁT EGY MAGYAR FÉRFI, EZZEL A TRÜKKEL CSALT 150 EZRET >>> 

Ezek is érdekelhetnek