Az édesburgonyát feldaraboljuk és párolóbetétben főzzük kb. 20 percig. (A főzési idő a darabok nagyságától függ.) Villával ellenőrizzük, hogy megpuhult-e, majd lecsepegtetjük és keverőtálban pépesre nyomkodjuk. Hozzáadjuk a keményítőt, a lisztet, a sütőport, a sót, valamint a cukrot, és simára keverjük.
Az így kapott lágy masszából lisztezett kézzel kis gombócokat formázunk és egymás mellé tálcára vagy alufóliára helyezzük őket. Vigyázat, könnyen összeragadnak!
Wokban vagy fritőzben felhevítjük az olajat 150 fokosra. Egyenként beleengedjük golyókat, és rövid idő alatt aranysárgára sütjük. Közben óvatosan mozgatjuk őket, hogy egyenletesen süljenek. Végül habszedőkanállal kiemeljük, és konyhai papírtörlőn hagyjuk teljesen lecsepegni. Melegen tálaljuk.
Thaiföldön ez az egyik legkedveltebb desszert és street food. Akkor jó, ha kívül roppanós, belül levegősen puha és omlós. Önmagában is pazar, de megszórhatod porcukorral vagy csorgathatsz rá édes szirupot. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!