Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tésztában sült húscsíkok barackos chutney-val

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 tojás
  • 4 dkg liszt + a forgatáshoz
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (barnaliszt)
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • olaj a sütéshez
  • A chutney-hoz:
  • 2 piros erőspaprika (chili)
  • 1 citrom
  • 1 narancs
  • 50 dkg érett barack
  • 15 dkg sárgabaracklekvár
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 2 csipet őrölt fahéj
  • A köretnek:
  • rizs ízlés szerint

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, besózzuk, félretesszük. Az erős paprikát megmossuk, apróra vágjuk. A citromot, a narancsot alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kinyomjuk. A barackot megmossuk, meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk.

Elkészítés: A baracklekvárt feltesszük főni 3 dl vízzel, egy csipet sóval, a gyömbérrel, a fahéjjal és az erős paprikával. Kíméletesen főzzük 20 percen át, akkor beletesszük a citrom és a narancs reszelt héját és levét, valamint a barackot. Tovább főzzük még 10 percen át, ha nagyon sűrű, pici vizet tehetünk hozzá. A tojást simára keverjük a kétféle liszttel, egy csipet sóval, a petrezselyemmel, és kevés vízzel a galuskánál hígabb, de a palacsintánál sűrűbb tésztát keverünk. Az olajat felforrósítjuk. A húscsíkokat lisztbe forgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és nem túl forró, bő olajban kisütjük. Amikor elkészült, szalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálaljuk. A tányérra tesszük az ízlésünknek megfelelő köretet (párolt rizs vagy zöldséges rizs illik igazán hozzá), rá a húscsíkokat, és körbe öntjük a meleg, fűszeres, barackos szósszal. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag (köret nékül): 510 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek