A tejszínes-kapros cukkinifőzelékhez a cukkinit és a krumplit megmossuk, megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy lábosba tesszük.
A vöröhagymát és a kaprot is felvágjuk apróra, és az edénybe tesszük. A lábost felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a zöldségeket. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk és rászórjuk az ételízesítőt. Addig főzzük, amíg a cukkini és a krumpli teljesen megpuhul. Ekkor levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük.
Visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a tejszínt, majd forráspontig melegítjük (ha nem elég sűrű, akkor 1 ek keményítőt kevés vízzel simára keverünk, és a főzelékhez csorgatva pillanatok alatt sűrűre főzzük).
Friss kaporral díszítve tálaljuk. Tojáspörkölttel nagyon finom.