hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Currys pulykasaslik

MME MME
210 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellett megtisztítjuk és felkockázzuk. 
  2. Elkészítjük a nedves pácot. A vizet, a cukrot és a sót összekeverjük, majd miután a hagymákat megpucoltuk, felszeletelve hozzáadjuk.
  3. A babérleveleket és a húst is hozzáadjuk a nedves páchoz, aztán lefedve 3 órára a hűtőbe tesszük. 
  4. 3 óra elteltével a húst kivesszük a hűtőből, leszűrjük, majd összekeverjük a curry porral. Ezután az étolajjal és az olívaolajjal lefedjük a pulykát, hozzáadjuk a leszűrt babérlevelet és a hagymákat, aztán alaposan átmozgatjuk, hogy hús minden pontját érje az olaj. Ha ezzel elkészültünk, frissentartó fóliával légmentesen lefedjük és legalább 1 napra a pácban hagyjuk. 
  5. Amikor meg szeretnénk sütni a pulykasaslikot, a rusztikus darabokra vágott paprikákkal, hagymával és szalonnával nyársra húzzuk, aztán serpenyőben, sütőben, vagy grillen elkészítjük.

Nézd meg videón is, hogyan készül a currys pulykasaslik:

 

Ezek is érdekelhetnek