Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős nyúlpecsenye

MME MME
2 4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg-os nyúl,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 dl száraz fehérbor,
  • 2 fürt fehér szőlő (nagyszemű),
  • só,
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A nyulat feldaraboljuk, és forró vajon addig sütjük, míg szép piros lesz. Ekkor hozzáadjuk a bort, a fűszereket, és lassú tűzön puhára pároljuk. Végül beledobjuk a lecsumázott szőlőt, és az egészet sütőbe tolva addig sütjük, míg a szőlő átsül, de nem szabad megpuhulnia. Burgonyapüre illik hozzá.

Megjegyzés

Ugyanezt csirkéből is elkészíthetjük. Kitűnő, új izű pecsenyét kapunk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss