Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes habkarika

60 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük verni, ha felhabosodott akkor kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot. Addig verjük amíg a cukor elolvad, és kemény fényes hab lesz. Ekkor megszórjuk a tetejét porcukorral és tovább verjük, majd belekeverjük a keményítőt és az alma ecetet.
  2. A habot ketté vesszük, az egyik felébe belekeverjük a zöld mandula ételfestéket, a másik felébe pedig a vérnarancsot. A sütőt 120 fokra előmelegítjük. A kétféle habot külön habzsákokba töltjük és egy sütőpapírral kibélelt tesibe karikákat nyomunk. Betoljuk az előmelegített sütőbe 60 percre. Majd résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját itt hagyjuk kihűlni.

A TÖKÉLETES HABCSÓK: AZ ALAPRECEPT, AMIT MINDIG KERESTÉL! >>>

 

Megjegyzés

Karácsonykor többféle kelt kalácsot szoktam készíteni én csak a tojás sárgáját használom a tésztába . Így elég sok tojásfehérje marad ki. Ilyenkor ötletelek ,hogy a megmaradt tojásfehérjét hogyan használjam fel változatosan. Most színes habkarikákat készítettem alig vártuk, hogy kész legyen és meg kóstoljuk. Kicsit robosztusra sikerült de majd finomítok rajta karácsonyra . - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss