Előkészítés: A hússzeleteket vékonyra kiütögetjük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A káposztát kiáztatjuk, lecsepegtetjük.
Elkészítés: A hússzeleteket megsózzuk, lisztben megforgatjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a húsok mindkét oldalát hirtelen megsütjük benne, kivesszük az olajból, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, és hozzákeverjük a sűrített paradicsomot. A hússzeleteket visszatesszük a serpenyőbe, kb. 2 dl vízzel felöntjük, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a káposztát, és feleresztjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd közepes tűzön fedő alatt megpuhítjuk. Ha a káposzta is megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt, felforraljuk, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre