Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalagos farsangi fánk narancsdzsemmel

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kevés sóval ízesített langyos lisztet tálba szitálom, majd a lisztbe mélyedést készítek, amibe langyos tejet öntök, belemorzsálom az élesztőt, kevés porcukrot adok hozzá, és megszórom nagyon kevés liszttel. Amikor a kovász megkelt, hozzáadom a tojások sárgáját, a kb. 1 dl langyos tejben felolvasztott margarint, és jól összedolgozom /a narancslé és rum elhagyható/, adok hozzá még 1-2 evőkanál napraforgóolajat, és ha szükséges, még langyos tejet. Jól kidolgozom, megkelesztem.

Ha legalább kétszeresére megkelt, kb. 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtom, kiszaggatom, és újból kelesztem.

Bő, de nem túl forró olajban sütöm ki. Narancsdzsemmel, porcukorral kínálom.

Megjegyzés

Az olajtól sokkal könnyedebben és gyorsabban lehet kidolgozni, és a tészta nem ragad a tálhoz.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek