hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-gombás spagetti tejszínnel és paradicsommal

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A csíkokra vágott füstölt szalonnát és a felkarikázott chilipaprikát kevés olajon megpirítjuk (ízlés szerint ez utóbbi elhagyható), majd beletesszük a félbevágott és feldarabolt vöröshagymát. Ha ez megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felszeletelt gombát. Amint levet eresztett, következik a csíkokra vágott sonka vagy tarja. Rövid párolás után a tejszínt és a paradicsomlét is hozzáöntjük.

Ha felforrt, belenyomjuk a tömlős sajtot, és borssal, oregánóval, bazsalikommal, sóval fűszerezzük. (Kevés cukrot is tehetünk bele, mert kiemeli a fűszerek ízét.)

Forrás és besűrűsödés után beleöntjük a megfőtt, lecsepegtetett spagettit, majd összekeverjük, összeforraljuk, végül vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és forrón tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek