Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sokkot kapott a Tescóban vett banántól: nőstény mérges pók ült a gyümölcsön

default user icon
MME
A férfi a döbbenettől majdnem összeesett, ugyanis mielőtt észrevette a pókot, már megevett egy banánt.

A berkshire-i Windsorban élő Craig Harrison a helyi Tesco áruházban vette azt a fürt banánt, mellyel nem kívánt látogatót vitt saját otthonába. A férfi már elfogyasztott egy darabot a gyümölcsből, mire észrevette a hatalmas pókot, mely a kicsinyeit rejtő tojászsákkal együtt csücsült a banánon. A 35 éves férfi eddig úgy hitte, nem fél a pókoktól, ám amikor meglátta a kifejlett nőstényt, sokkot kapott, és annyira megrémült, hogy elveszítette az egyensúlyát és hanyatt esett.

A rémülete csak fokozódott, amikor észrevette a nőstény hasán lógó tojászsákot, melyben akár 200 tojást is hordozhatnak a pókok. Ez a vadászpók a Dominikai Köztársaságból érkezett az Egyesült Királyságba. A szakértők szerint általában nem támadnak az emberre, de a nőstények akár agresszívan is viselkedhetnek, hogy megvédjék a kicsinyeiket, ha fenyegetést észlelnek.

A banánon talált pók csípése nem halálos, de a méreg szívdobogásérzést, hányást és fejfájást okozhat.

Harrisonnak sikerült befognia az állatot, és bezárta egy műanyag dobozba, majd elvitte a Tesco kártevőirtó szolgálatára. Az áruházlánc bocsánatot kért a kellemetlenségért, bejelentették, hogy fokozzák az áruk ellenőrzését, emellett felajánlottak 100 font, átszámítva 42 ezer forint kártérítést. A férfi azonban többet szeretne, mivel állítása szerint ez az összeg egy heti nagybevásárlásra sem elég – írja a Sun.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss