Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsó-gulyás

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Forró zsiradékban a vöröshagymát megdinsztelem, majd benne a fokhagymát is. Meghintem a pirospaprikával, azonnal hozzáadom a húst, és magas hőfokon fehéredésig pirítom. Felengedem annyi meleg vízzel, amennyi bőven ellepi. Sózom, borsozom, ízesítem a babérral, petrezselyemmel, a húst jó félpuhára főzöm.

Hozzáadom a sárgaborsót, a répát, zellert, kiegészítem még annyi vízzel, amennyi levest szeretnék, utána fűszerezem, és tovább főzöm, amíg együtt minden megpuhul. Utoljára adom hozzá a krumplit, pár perc múlva beleszaggatom a nokedlit, együtt készre főzöm, kevés citromlével ízesítem, és rövid pihentetés után tálalom.

Megjegyzés

A sárgaborsót - mielőtt a leveshez adnám - bő vízben felforralom, a habos vizet leöntöm, és úgy adom a leveshez - kíméletesebb.

Ezt a levest a részben szétfőtt borsó sűríti, de ez a fajta sehogy sem akart szétfőni. Néztem a csomagolását, szláv eredetű borsó volt, érdeklődtem, hiánycikk a magyar borsó mostanában.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek