A sárga tésztához a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat habosra keverjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. Egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A barna tésztát is elkészítjük úgy, mint a sárga tésztát, csak a liszt egy része helyett kakaóport adunk hozzá.
Ha kihűltek, az egyik lapot megkenjük lekvárral, rátesszük a másik lapot, azt kettévágjuk, megint megkenjük az egyiket, és rátesszük a másik dupla lapot. Így egy 4 rétegű lapot kapunk, amit felszeletelünk olyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága. 4-4 szeletet egymásra ragasztunk lekvárral, de úgy forgatojuk, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön. Legalább 1 órát így hagyjuk, de érdemesebb előző este készíteni, és másnap bevonni a tetejét az olvasztott csokival.
Nagyon kell igyekezni, hogy a tésztát egyenletesen simítsuk a tepsibe, mert ha a tészta néhol vastagabb, akkor nem fognak szépen egymás alá esni a kockák. Ha kisebb tepsiben sütjük, akkor nagyobb kockák lesznek. Ha 3 rétegű sakk szeletet készítünk (mint a fotón), akkor 4 rúd lesz belőle. Ha 4 rétegűt (kocka alakút), akkor 3 rúd jön ki a receptből. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!