Rántott süllő majonézes kukoricával

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • süllőfilé
  • őrölt bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • kukorica
  • lilahagyma
  • tejföl
  • majonéz
  • mustár
  • trappista sajt
  • rizs
  • víz
  • ételízesítő

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket sózzuk, borsozzuk. legalább 1 órát állni hagyjuk. Ezután lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Olajban kisütjük.

A salátához a hagymát felaprítjuk. A tejfölt, a majonézt, a mustárt jól kikeverjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A kukoricát a levétől lecsepegtetjük, majd a hagymával és az öntettel összekeverjük. Hűtőben tartjuk felhasználásig.

A rizst pici olajon kissé megpirítjuk, majd vízzel felöntjük, ételízesítővel, sóval, borssal ízesítjük, 220 fokra melegített sütőbe teszük lefedve, a tűzhelyet lekapcsoljuk, és fedő alatt hagyjuk megduzzadni.

A rántott süllőt a majonézes kukoricával és a rizzsel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss